Gânduri TBR săptămâna 9

Francesca Mureșan

“Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” IOAN 14:27

Pacea este una dintre roadele Duhului Sfânt, este o manifestare pe care  copiii lui Dumnezeu trebuie să o avem pentru a putea fi lumină pentru cei din jurul nostru.

Ne preocupă atâtea lucruri, ne îngrijorăm de multe lucruri din viețile noastre şi vine un moment când ne dăm seama că nu mai avem pace. Ceea ce ne fură pacea din viețile noastre este faptul că ne zbatem în fiecare zi în tumultul vieţii acesteia. Ne îngrijorăm, ne stresăm și alegem, de atâtea ori, ca noi să fim aceia care să rezolvăm diversele probleme cu care ne confruntăm în vieţile noastre în loc să apelăm la Dumnezeul nostru Cel care poate rezolva orice situaţie şi orice problemă.

Un alt lucru care nu ne lasă să avem pace este păcatul. Păcatul este acela care pune un zid de despărțire între noi şi Dumnezeu. Şi în felul acesta, pacea sufletului, pe care ne-o poate da numai Dumnezeu, nu o mai avem din cauza păcatului. Pacea care ne-o dă Dumnezeu atunci când noi trăim în concordanţă cu Scriptura, este diferită de orice alt lucru din lume care poate să aducă doar o formă de linişte.

Atunci când noi ne punem încrederea în Dumnezeu şi Îl chemăm pe El în orice cauză din viaţa noastră, oricât de mică sau mare ar fi, El este Acela care ne răspunde. Cu El ieşim mai mult decât biruitori din toate. În ziua de azi, pacea este starea sufletească de care tot mai mult avem nevoie în vieţile noastre. În mijlocul necazului şi a strâmtorării trebuie ca cei din jur să vadă că noi suntem fii de Dumnezeu şi că avem pace.

Ionuț Popa

“Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi.” Apocalipsa 2:4

 Dragostea este un lucru foarte important in viața credinciosului. Vrăjmașul nu stă nepăsător și caută din răsputeri să răcească această dragoste. Te îndemn fratele meu, sora mea dragă să veghem și dragostea noastră să fie o dragoste autentică.

“Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești, și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.” 1 Corinteni 13:1

Fără DRAGOSTE nu suntem nimic! Fii binecuvântat de Domnul cu multă dragoste!

Dan Popa

În cursul vieții mele m-am tot gândit și am încercat sa îmi imaginez cum arata o viață care ar merita sa fie trăită. Și in mintea mea au venit 3 modele de viată: Un model în care omul pune preț pe trupul adică viața pământească, el  are tot cea ce își dorește; o mașina scumpă, o casă mare, o carieră plină de satisfacții și extrem de bine structurată, dar având toate aceste lucruri tot nu se simte îndeplinit, ba mai mult e ca și cum ar simți tot mai mult nevoia de altceva si nu își găsește pace si împlinire.

Un al doilea model este unu om care așa cum spune scriptura nu este nici în clocot nici rece, el trăiește viață plata si în monotonie, nu este un om spiritual ci este doar un om religios, el trăiește în frustrare ca nu are o viață bogată nici pe plan spiritual nici pe plan pământesc si nu știe de ce.

Iar al treilea  model, un om care duce o viață pe plan material modestă, în care își petrece timpul în părtășie cu Domnul și in părtășie cu familia și cei dragi ai lui, o viață in care nu duce lipsa de nimic esențial, dar nu trăiește în opulență care lumea și societatea in care trăim o pune in vitrină ca sa o dorești. Dar trăiește in opulența spiritualități si are multe experiențe cu Dumnezeu, el este bogat in Hristos. Eu aleg o viată cu Hristos, pentru că doar El ne poate da pacea și împlinirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *